Declaratie rectificativa impozit pe profit, in urma unui control fiscal


Ati fost subiectul unui control fiscal general iar prin raportul de inspectie fiscala au fost stabilite diferente la baza de impozitare pentru profitul impozabil, aferent anilor anteriori?

Iata cum trebuie corelate aceste actiuni:

1. In urma raportului de inspectie fiscala, in ceea ce priveste impozitul pe profit, de obicei, sunt posibile urmatoarele situati:
– in cazul in care aveati deja profit impozabil, pot fi stabilite cheltuieli nedeductibile suplimentare care sa majoreze profitul impozabil, si implicit, impozitul pe profit (urmata de Decizia de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspectia fiscala) ;
– in cazul in care aveati inregistrata pierdere fiscala, pot fi stabilite cheltuieli nedeductibile suplimentare care sa diminueze pierderea fiscala ce urmeaza a fi recuperata in anii fiscali viitori (urmata de Decizia privind nemodificarea bazei de impunere) .

2. In aceste cazuri, contribuabilul nu trebuie sa depuna declaratii rectificative la organul fiscal pentru corelarea sumelor din raportul de inspectie fiscala cu sumele din declaratia 101.
Potrivit art. 5 din OPANAF 101/2008, sumele inscrise in declaratii nu cuprind diferentele de impozite, taxe sau contributii stabilite prin deciziile emise de organul fiscal ca urmare a actiunilor de inspectie fiscala.
Se depun declaratii rectificative in timpul unui control fiscal , numai daca sunt impuse prin emiterea unei Dispozitii de masuri de catre organele de control.

3. La nivelul contribuabilului, aceste corelari se efectueaza doar la nivelul Registrului de evidenta fiscala (practic se completeaza o noua fila in registru, in care se evidentiaza noul mod de calcul al impozitului pe profit din perioada respectiva, tinand cont si de rezultatele inspectiei fiscale).

4. La nivelul teritorial al organului fiscal competent, aceste corelari se realizeaza intern, potrivit reglementarilor emise in acest sens, si vor fi evidentiate in fisa sintetica de evidenta pe platitor a contribuabilului.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Fiscalitate, Impozit pe profit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s