INTRASTAT 2013


Conform Ord. 1940/12.12.2012, au fost stabilite noile praguri valorice INTRASTAT pentru raportarea informatiilor statistice referitoare la comertul intracomunitar cu bunuri pentru anul 2013. Acestea sunt:

– 900.000 lei pentru expeditii intracomunitare de bunuri;

-500.000 lei pentru achizitii intracomunitare de bunuri.

Cine trebuie sa raporteze prin INTRASTAT:

1. Operatorii economici care in cursul anului 2012 au efectuat schimburi de bunuri cu statele UE al caror valoare anuala, depaseste pragurile aprobate mai sus (separat pentru expeditii  si pentru achizitii).

Acestia au obligatia depunerii declaratiei INTRASTAT incepand cu luna ianuarie 2013 ( termen de raportare 15 februarie 2013).

2. Operatorii economici care in cursul anului 2013 au efectuat schimburi de bunuri cu statele UE al caror valoare cumulata de la inceputul anului, depaseste pragurile aprobate mai sus (separat pentru expeditii  si pentru achizitii).

Acestia au obligatia depunerii declaratiei INTRASTAT incepand cu luna  in care valoarea cumulata de la inceputul anului 2013 depaseste pragurile valorice stabilite mai sus ( termen de raportare 15 a lunii urmatoare celei pentru care exista obligatia depunerii unei astfel dedeclarati).

In principiu, sumele valorice declarate prin INTRASTAT se compara cu valorile declarate prin Decontul de TVA pentru a asigura comparabilitatea datelor.

 

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria TVA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s